návesní kaple

Kaple se sedlovou střechou s novější hranolovou zvonicí. Zvonici ukončuje poměrně nízká avšak výrazně přesahující oplechovaná jehlancová střecha s makovicí. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k východu. V ose západního průčelí je prolomen obdélný, segmentově zaklenutý vstup bez ostění, v síle zdiva dozděný do menšího obdélníka, osazeného na vnitřním líci jednokřídlými dřevěnými výplňovými dveřmi. Plochu průčelí vymezuje na nárožích úzký lizenový rám, jehož horizontála má podobu zubořezu, přímo navazujícího na profilovanou podstřešní římsu, obíhající celou hmotu kaple. Nad segmentem vstupu je umístěn výrazný volutový kanelovaný klenák, z něhož esovitě do stran vyrůstají štukové úponky, ukončené monstrancí (vpravo) a ciboriem (vlevo). Střed vyplňuje štukový christogram. Na zmíněnou podstřešní římsu, krytou taškami, navazuje typický mírně převýšený obloučkový štít, jehož střed vymezuje obdélný lizenový rám. Uprostřed rámu je umístěno slepé štukové zúženě půlkruhově okno, jehož zaklenutí doprovází čabrakový závěs. Výzdobu rámu doplňujíštukové rozety v horních rozích a uprostřed dolní strany. Rám nahoře ukončuje profilovaná římsa, oddělující vrchol štítu, zdobený letopočtem MDCCCXXXXI, rozetou a čabrakami. Štukové rozety zdobí rovněž spodní rohy celého štítu. Hranu štítu, krytou taškami, rámuje úzká obvodová lizena, z vrcholu štítu vyrůstá malý dvouramenný kříž s konci ramen ve tvaru lipového listu s prázdným středem. Boční stěny jsou hladce omítnuté, členěné v ose menším valeně zaklenutým oknem bez ostění, v síle zdiva je rovněž dozděného do tvaru prostého obdélníka (mírně se rozevírající špalety, šikmý parapet). Stěny ukončuje zmíněná podstřešní římsa. Rovná stěna závěru je rovněž hladce omítnutá, prolomená pouze malým oválným okénkem bez ostění, osvětlujícím oltář. Profilovaná, taškami krytá římsa odděluje stěnu od trojúhelníkového štítu, prolomeného malým obdélným oknem rámovaným jednoduchou profilovanou šambránou a krytého na hraně cihlami. Celá hmota kaple vyrůstá ze zvýrazněného soklu. Sedlovou střechu kryjí dvojitě kladené tašky bobrovky. Z vrcholu střechy vyrůstá patrně novější hranolová zvonice tvořená bedneněním, na které v horní části navazuje sloupková lucerna uzavřená žaluziemi. Zvonici ukončuje poměrně nízká avšak výrazně přesahující oplechovaná jehlancová střecha s makovicí.