park

Park, který si udržel formální architektonické členění, zejména osovou vazbu na obě strany hlavní zámecké budovy. Na hlavní osu navazují příčné osy ve formě alejí. Parter na nádvoří zachován, determinován sousoším Tří grácií. V pokračování osy je pak situováno barokní sousoší Kalvárie, přenesené sem z krajiny. Zahradní parter po zámeckou budovu, na nějž navazuje průhled celým dolním parkem, je porušen provozem objektu. Nevhodně postavené dřevěné objekty na J straně za starým zámkem zcela porušily dispozici parku v tomto prostoru. Přes pravidelné členění, osovou vazbu a partery je celkový výraz parku přírodně krajinářský. Množství velice hodnotných stromů domácí provenience i exotů a kultivarů jej řadí mezi nejcennější parky v kraji.