zámek

Dvoupatrový zděný omítaný samostatně stojící tříkřídlý zámek. Střechy mansardové valbové, pokryté novodobými vláknocementovými šablonami. Jihovýchodní průčelí šestiosé s bočními předstupujícími dvouosými křídly, ukončenými mansardovými valbovými střechami. Přízemí s hladce omítaným soklem a s hladkou mělkou pásovou bosáží. V čele křídel po dvou obdélných oknech s nízkými hladkými podokenními římsami, orámovaných šambránami s uchy a lištou po obvodu. Vnější okna slepá, vnitřní šestitabulková, za lícem zdiva, chráněná mříží. V boční stěně jihozápadního křídla obdélný vstup s kamenným ostěním s uchy a lištou po obvodu. Dveře dřevěné jednokřídlé. Na protější straně symetricky doplněný slepý vstup. V hlavním křídle tři osy. Ve střední ose vstup ukončený stlačeným obloukem, stíněný balkónem neseným válcovými sloupy. Ostění vstupu kamenné s lištou po obvodu a klenákem. V ploše ostění obdélná vpadlá zrcadla. V klenáku letopočet 1788. Dveře dřevěné dvoukřídlé, v horní části prosklené, zdobené lištovými geometrickými rámy s uchy a s profilovaným monogramem. V křídlech letopočet „ /17/ /88/“. Na stranách vstupu po jednom obdélném šestitabulkovém okně s mříží, s nízkou hladkou podokenní římsou, orámovaném šambránou s uchy a lištou po obvodu. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. Patra členěna hladkým rámcem v hrubější omítce. V prvním patře boční křídla o dvou osách a o jedné v bočních stěnách. Okna obdélná šestitabulková, za lícem, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. Hlavní křídlo o šesti osách. Ve třetí ose od jihozápadu obdélný vstup balkónu, orámovaný šambránou s uchy a lištou po obvodu. Dveře dvoukřídlé, v horních dvou třetinách prosklené členěné do šesti tabulek a s nadsvětlíkem. Balkón tvořený deskou nesenou čtyřmi válcovými sloupy na hranolových patkách a s toskánskými hlavicemi. Zábradlí kovové se svislými pruty s vloženými ovály ve středu přepásanými prstenci. V ostatních osách obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. Ve druhém patře v křídlech po jedné okenní ose, stejně jako v bočních stěnách. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. V hlavním křídle šest okenních os. V krajních osách obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. Ve čtyřech středních osách větší okna ukončená segmentem oblouku, s ventilačkou a poutcem členěná do šesti tabulek, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a s hlavním klenákem. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Ve středu hlavního křídla přes šířku dvou os zděný štít. Na stranách odsazená segmentová vykrojení a ukončení půlkruhem římsovitě orámovaným po obvodu, koruna kryta plechem. V poli štítu erbový plastický kolorovaný znak obce. Na stranách štítu po dvou sedlových vikýřcích, každý s jedním obdélným oknem s ventilačkou a poutcem. Jihozápadní průčelí v přízemí s hladkým stupňovitým soklem, ve zbylé části s mělkou hladkou pásovou bosáží. Vpravo v jediné krajní ose obdélné slepé okno orámované šambránou s uchy a lištou po obvodu. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. Patra členěna hladkým rámcem v hrubější omítce. První patro o třech okenních osách. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu. Okno v levé krajní ose chráněné mříží, okno v pravé krajní ose se závěsy pro okenice. Ve druhém patře pět okenních os (2-2-1). Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Ve spodním pultu valby mansardové střechy dva sedlové vikýřky, každý s jedním obdélným oknem s ventilačkou a poutcem. Severozápadní průčelí se vlivem terénu jeví jako jednopatrové, u obou nároží s novodobými přístavbami. Vpravo novodobá omítaná zděná přístavba na obdélném půdorysu, s pultovou střechou krytou vlnitým plechem. Hřeben střechy dosahuje úrovně parapetů oken druhého patra. U levého nároží nižší novodobá přístavba na obdélném půdorysu, s nižší částí směrem ke středu průčelí. Střechy pultové kryté plechem. Levá část přístavby z větší části zakrývá slepé okno v patře průčelí zámku a část šambrány druhého okna. Ve střední ose zámku vysoký vertikální otvor procházející oběma patry, vyplněný čtyřmi křížem členěnými okny nad sebou. V přízemí okno chráněno mříží. Na stranách po dvou osách. V prvním patře vlevo zčásti okna zakrytá přístavbou, vpravo zcela. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Ve spodním pultu mansardové střechy tři sedlové vikýřky, každý s jedním obdélným oknem s ventilačkou a poutcem. Severovýchodní průčelí o čtyřech osách. Přízemí o třech osách s hladkým soklem a s mělkou hladkou pásovou bosáží. Ve středu průčelí přes šířku dvou os výrazně předstupující opěrné zešikmení zdiva, hladce omítnuto. Ve středu obdélné vykrojení s vloženým šestitabulkovým oknem chráněným mříží. Vlevo od opěráku malý obdélný okenní otvor chráněný mříží. V pravé krajní ose obdélný vstup s jednokřídlými novodobými dveřmi. Čtyřosá patra členěna hladkým rámcem v hrubější omítce. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy s lištou po obvodu a se závěsy pro okenice. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Ve spodním pultu valby mansardové střechy dva sedlové vikýřky každý s jedním obdélným oknem s ventilačkou a poutcem.