měšťanský dům

Jde o řadový dvoupatrový dům na obdélném půdorysu s odsazenou stranou (šířka 7–11 metrů, délka 16–18 metrů), jehož zadní součást byla nahrazena komerčním multiplexem. Objekt třítraktové dispozice je postaven z cihel. Čelní fasáda je hladká, vyjma přízemí, kde se uplatňuje pásová rustika. Soklové přízemí je čtyřosé, přizpůsobené zvedajícímu se uličnímu terénu. První osu prolamuje širší obdélný výkladec (někdejší portál) se stlačeným záklenkem, masivním plochým ostěním s profilovanými hranami, lištami, zešikmenými patkami a sdruženým osovým klenákem. Druhou osu prolamuje užší obdélný vstupní otvor s masivním plochým ostěním s lištou (podobný vzhled má sousední dům nalevo), třetí a čtvrtou osu pak stejně rámované obdélné okenní otvory. Další poschodí, také čtyřosá, jsou silně přestavěná (včetně soudobého podkroví) a prolomená obdélnými okenními otvory, které jsou v 1. a 2. ose blíže u sebe. První patro je od přízemí odděleno hladkou, na spodní hraně profilovanou římsou. Okna jsou olemována lištovými šambránami a posazena na parapetní římse. Krátké římsy nezdobených suprafenester jsou zakončeny mělkými nožkami. Okna ve druhém patře jsou o trochu nižší, byť mají totožné šambrány. Nahoře i dole jsou olemována průběžnými římsami. Mansardová střecha je od druhého patra oddělena profilovanou korunní římsou. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.