předměstský dům

Dům na parcele 58 Jednoduchá patrová obytná budova na obdélném půdorysu s pozoruhodnou klasicistní fasádou o 5 a 2 osách. Ve středu průčelí plochý, omítkou naznačený pásovaný rizalit o jedné ose, završený segmentovým vyklenutím hlavní římsy s pásem tašek a vykrajovanou atikou. Andílci ani váza (viz EL 2003) se nedochovaly (?). Patra jsou oddělena římsou, v úrovni 1. podlaží člení stěny lizény s motivy čabraky a okna jsou rámována šambránami s píštalami a zdůrazněnými klenáky. Přízemí nezdobené, dle tloušťky stěn patrně značně starší než 1. patro, vzniklé při radikální přestavbě na konci 18. stol. Mansardová střecha se 4 vikířky a 2 novodobými střešními okny, kryta taškami. V interiéru u paty schodiště česká placka s vykrajovaným rámem. V někdejší jídelně v 1. poschodí byly zamalovány malby. Dnes je dům situován v malém vydlážděném dvorku mírně pod úrovní okolního terénu, který je na J straně obehnán zdí, krytou taškami, na S straně pak novodobým plotem z železných prutů.