venkovský dům

Přízemní stavení na kamenné podezdívce, roubené se střídavě obílenými trámy. Hlavní průčelí o 2 okenních osách (1 okno sdružené). Štít předsazen, vstřícně skládaný. Sedlová střecha na boku převislá, krytá eternitem. Dispozice běžného typu (velká světnice s malou světnicí zaroubenou do průčelí, střední síň, komora). Okna dřevěná, dvojitá, dvoukřídlá, dělená na kříž. Boční fasády o 2 okenních osách, dveře dřevěné, jednokřídlé, v horní části prosklené. Na střeše dvorní fasády nákladový vikýř, se sedlovou střechou. U obytné části je přistavěna kamenná kolna, v zádní části se střílnovitým okénkem. V obytném interiéru zachován původní stropní trám. Vstup na půdu zbourán, na jeho místě sociální zařízení. Na pozemku se nachází další hospodářské budovy, které nejsou chráněny.