venkovský dům

Hospodářská usedlost, obytné stavení se štítovou orientací k hlavní komunikaci, na něj vzadu navazuje stodola. Patrové roubené obytné stavení na podezdívce. Střecha valbová, krytá eternitovými šablonami. Štítové a dvorní průčelí obíhá v patře bedněná pavlač, krytá přesahem střechy, podepřeným stejně jako pavlač hranolovými sloupky. Boční průčelí v přízemí a patře 2 okenní osy s obdélnými okny dělenými na 6 tabulek. Mezi okny v přízemí obdélný vstup a vedel dřevěné schody na pavlač. Na pavlači ve stejném místě jako v přízemí vstup do interiéru. Navazuje na obytné stavení, z JZ strany rozšířena zděným přízemním přístavkem s prkennými vraty, obdélným okénkem a rohovým vikýřem. Na zděné zadní stěně svisle bedněný prkenný štít. Střecha sedlová, krytá eternitem, je společná s obytným stavením. Přístavek je kryt pultovou střechou. Na vrcholu štítu větrací otvor.