ohradní zeď s branou

Ohrazení parku provedeno ze třech stran zdmi, které tvoří v půdorysu přímé úseky. Výška zdi se pohybuje převážně okolo 2 m, zdivo z lomové žuly, ojediněle cihly a jejich zlomky. Na pultové koruně položeny ploché kameny nebo bloky černošedé barvy (sklovitý pórovitý materiál). Pouze sporadicky zachovaná jádrová omítka, místy zdi rozvalené. Ohrazení při hlavní zámecké budově – po jižní straně zámku je terasa, která je ohraničená opěrnou zdí, jejíž výška dosahuje až 4 m. Vystavěná vesměs ze žuly, v horní části užity cihly, malé zbytky jádrové omítky, na koruně vyzděny nízké cihelné pilířky. Terasa je přístupná také zvenku po víceramenném kamenném schodišti. Po západní straně zámku také částečně opěrná zeď vysoká ale jen kolem 2 m, zdivo kamenné, na koruně vesměs ploché kameny. Hlavní brána situovaná v ohradní zdi na severní straně areálu a v těsné blízkosti hlavní silnice. Ohraničená masivními pilíři čtyřbokého profilu, které převyšují korunu zdi. Stanové stříšky provedené ze žulových bloků a podložené ústupkovou římskou z cihel, zdivo pilířů cihlokamenné s hrubou omítkou. Mezi pilíři vydělený železným sloupkem vjezd a branka pro pěší, vrata vjezdu dvoukřídlová ze železných tyčí, plechu a ozdobných spon, konstrukce vrátek obdobná. Ve východním úseku ohradní zdi parku zazděný vstup se segmentovým cihelným záklenkem. Při hlavní bráně ještě v ohradní zdi široký vjezd se železnými vraty.