sýpka

Svoji hmotou ohraničuje dvůr na severní straně, protáhlý obdélný půdorys se 2 nadzemními podlažími. U severního průčelí 2 novodobé přístavky obdélného půdorysu. Střecha sedlová s polovalbami, krytina tašky bobrovky. Na části předsazený sokl s hrubou omítkou, podélné stěny končí zděnou římsou o deskovém základu, římsa zalomená na západní stranu, kde shora krytá bobrovkami. Fasády hladce omítnuté a nečleněné, na západě plochá kordonová římska, na severní stěně patrná starší omítková vrstva s malovaným členěním (červené svislé pásy). Zdivo a štíty smíšené ze žuly a cihel. V jižní fasádě osazen pravoúhlý portál s žulovým ostěním. Blíže JV nároží obdélný vstup s deštěnou zárubní. Do přízemí ústí odleva 5 ležatě obdélných oken a 6 větších čtvercových oken s omítnutým ostěním. V patře v levé polovině obdélný vstup s cihelným lemováním a odleva 9 ležatě obdélných a 3 čtvercová okna. V severní fasádě v přízemí 4 různě velká obdélná okna a 3 zazděná ležatě obdélná okna. V patře jedno větší čtvercové okno a 8 ležatě obdélných okének.