kostel sv. Jana Křtitele

Areál kostela sv. Jana Křtitele se nachází ve střední části obce, na volném prostranství v blízkosti zámku. Areál kostela sestává z vlastního kostela sv. Jana Křtitele, stojícího uprostřed ohradní zdí vymezeného hřbitova, jižně do ohradní zdi vložené kaple Panny Marie Pomocné, k ní připojenému přístavku kaple Olivetské hory se sousoším Krista s apoštoly, dále z objektu hlavní vstupní brány vloženého do východní strany zdi se schodišťovým ramenem a ze samotné ohradní zdi s její severní brankou, vedoucí k faře, a západní branou, situovanou na západní straně, před hlavním průčelím kostela, a to včetně její sochařské výzdoby, tvořené dvěma k bráně zvenčí přisazenými podstavami se sochami Panny Marie a sv. Jana Evangelisty. Modernějším prvkem je architektonická úprava předbraní s pomníkem padlých z 1. sv. války. Areál jako celek vytváří významný architektonický prvek v centru obce. Severně od kostela, hned v jeho sousedství, stojí patrová barokní budova fary, jejíž stávající podoba je dána pozdějšími stavebními úpravami. Na protější straně je volné prostranství - je na něm osazena klasicistní socha sv. Jana Nepomuckého - v parkové úpravě, oddělující areál kostela od jižně položené budovy renesančního zámku.