stodola

Na východní straně dvora se nachází průjezdná stodola na protáhlém obdélném půdorysu. Stodola je zastřešena poměrně strmou sedlovou střechou krytou pálenou bobrovkovou krytinou. Stodola je raně barokní stavbou, datovanou pravděpodobně do roku 1686. Stodola není úplně v dobrém stavebně-technickém stavu. Krytina je značně narušena, chybí velká část hřebenáčů a i některé tašky zcela chybí. Do objektu zatéká a devastuje se cenná historická krovová konstrukce. Obě dvě podálná průčelí jsou prolomena dvojicí segmentových otvorů. Otvory jsou z části vyplněny dvoukřídlovými vraty v točnicích. Všechyn průčelí stodoly jsou ukončeny obíhající profilovanou římsou. Trojúhelné štíty jsou hladké, prolomené drobnými větracími otvory.