kaple Olivetské hory

Kaple Olivetské hory se nachází v jižní části hřbitova, je vestavěna do kouta tvořeného průběhem jižního úseku ohradní zdi a východní boční stěny kaple Panny Marie Pomocné. Je vystavěna ze smíšeného zdiva nad obdélným půdorysem, je omítnuta vápennou omítkou, zastřešuje ji nízká pultová střecha, krytá eternitovými šablonami. Hlavní severní průčelí kaple je otevřené výklenkem pod nízko nasazeným obloukem, po obvodu zvýrazněným páskováním. Při nárožích člení hlavní průčelí dvojice pilastrů s hlavicí, na hlavicích je vyneseno kladí, jehož vlys je plasticky utvářen pěti vpadlými poli, nad kladím je vynesena bohatě profilovaná korunní římsa. Boční východní stěna je členěna trojicí shodně podaných pilastrů, jeden je při hlavním nároží, zbývající dva jsou sdružené při jihovýchodním nároží. Nad kladím, členěným opět vpadlými zrcadlovými plochami, je vynesena profilovaná římsa. Kladí s římsou vytváří jak v hlavním severním, tak i bočním východním průčelí falešnou, s vrchu eternitovými šablonami krytou atiku, za níž je ukrytá a vně areálu spádovaná pultová střecha. Zadní jižní stěna kaple není členěna.