hospodářský dvůr

a) konírna b) sýpka I c) stodola d) lednice - pivovarské sklepy e) ovčín f) bývalá sýrárna g) sýpka II Severně od zámecké budovy při silnici se rozkládá trojkřídlý hospodářský dvůr na půdorysu písmene U, obrácený otevřenou stranou k zámku. Západní stranu dvora tvoří budova stodoly (5c), na ni v pravém úhlu navazuje na severní straně stejně vysoká, o něco delší sýpka (5b), obsahující v suterénu pozůstatky původní středověké tvrze. Prakticky celou východní stranu dvora uzavírá budova koníren (5a), která stojí na vysoké podezdívce kvůli prudce klesajícímu terénu. K ní je ze severu, patrná ze silnice pod hospodářským dvorem, přistavěna přízemní budova, obsahující velké pivovarské sklepy (5d); budovou se dá projít do dalších pivovarských sklepů pod budovou sýpky a také v mladší přístavbě z počátku 20. století. Na jižní straně dvora stávala samostatná stavba klasicistní kočárovny, demolovaná v roce 2012. Na severovýchodní straně parku najdeme další skupinu hospodářských budov – mohutnou sýpku II (5g), kolmo na ní situovaný přízemní objekt bývalé sýrárny +(5f) a jižně od něj samostatně stojící ovčín (5e).