předbraní s pomníkem padlých

Celkové řešení zahrnuje terasu s nástupním schodištěm, kulisovou ohradní zeď v zadním a ve dvou bočních plánech a dále schodiště k bráně. Terasa obdélného půdorysu je vymezena tarasní zdí z lomové žuly v režné úpravě. Je doplněna rustikálním zábradlím z žulových sloupků a kamenných hladkých desek. Široké jednoramenné schodiště s kamennými stupni je doplněno bočními zídkami s korunou z kamenných desek. Schodiště vedoucí k historické bráně na hřbitov je opět jednoramenné, vymezené kamennými tarasními zídkami a opatřené litinovým dekorativním zábradlím s černou povrchovou úpravou, po bocích brány doplněné lucernami na kamenných pilířích. Ohradní zeď opět pojednaná v romantické režné úpravě z lomové žuly. Koncové pilíře jsou zakončeny jehlancovitě s vrcholovými koulemi, koruna zdi je kryta sedlovou stříškou s pálenou taškovou krytinou. Po stranách brány tvoří zeď vždy jedno pole prolomené uprostřed hrotitým obloukem výklenku s hladkým ostěním a dekorativním vrcholovým klenákem s motivem kříže. Ve výklenku je žulová deska se jmény padlých v obdélné kartuši, zdobené sdruženými štítky ve vrcholu. Po bocích této niky je zeď prolomena drobnými výklenky, obsahujícími symbolické kamenné urny. Boční úseky zdi jsou opatřeny vždy jedním obdobným hrotitým obloukem, tvořícím průhled do okolí.