mohylník, archeologické stopy

Pohřebiště se nachází na Z okraji temene mírného návrší, které leží nad hranou širokého údolí Malše. Tvoří ho jediná mohyla o průměrtu ca 15 m. Povrch mohyly je porušen několika mělkými nevýraznými vkopy. Na lokalitě se nachází jediná mohyla situovaná v nadmořské výšce 480 m na Z okraji temene mírného návrší, které leží nad hranou širokého údolí Malše. Řeka je od pohřebiště vzdálena asi 1000 m směrem na Z. Průměr mohylového násypu je 15 m a jeho výška 1,6 m. Mohyla leží na V okraji smíšeného lesa (smrk, modřín). Na lokalitě se nachází jediná mohyla situovaná v nadmořské výšce 480 m na Z okraji temene mírného návrší, které leží nad hranou širokého údolí Malše. Řeka je od pohřebiště vzdálena asi 1000 m směrem na Z. Průměr mohylového násypu je 15 m a jeho výška 1,6 m. Její povrch je porušen několika mělkými nevýraznými vkopy. Časově je mohyla zařazena dozemědělského pravěku.