zámek

1/ zámek 2/ ohradní zeď s branou 3/ hospodářské stavení I. 4/ hospodářské stavení II. 5/ stodola 6/ park 7/ socha sv. Jana Nepomuckého 8/ bývalé chlévy V místní části Chalupy, poblíž Velkého Životického rybníka asi 0,5 km severně od návsi stojí uprostřed parku, obehnaného kamennou ohradní zdí patrový obdélný zámeček z poloviny 18. století, postavený Antoniem de Maggi s využitím zdiva starší stavby. V jihozápadní části areálu leží drobný hospodářský dvorek s hospodářskými stavbami I, II. Z bývalých chlévů, ležících jihozápadně od zámku mezi hospodářským dvorkem a zámkem zbyla pouze zadní zeď, která je dnes součástí ohradní zdi areálu. Na severní straně parku samostatně stojící drobná stodola.