socha sv. Iva Bretonského

Na stupni hranolový podstavec se soklíkem a výrazně římsově profilovanou krycí deskou, ze stran užší volutová křídla pokrytá akantovým ornamentem s páskou (pravé chybí). Na čelní straně podstavce proveden reliéfní alianční znak pod korunkou se dvěma oválnými štítky: heraldicky pravý (v čelním pohledu vlevo) čtvrcený, v 1. a 4. poli lev s korunkou, hledící ke středu, ve 2. a 3. poli reliéfní mříž. V ploše druhého znaku úhelník ve tvaru obráceného L a v jeho úhlu hvězda. Pod aliančním znakem s letopočtem 1725 nápis: "Maria Rosina Verwillibt // Freyin von SchriNDING GE // BOHrne // WINflEriN VON HEinFELD // Frau in Stienowitz Czischiz // VND Boreckl". Na podstavci na čtvercovém plintu je osazena pískovcová socha sv. Iva v mírně nadživotní velikosti. Světec je podán v kontrapostu, v obvyklém úboru se širokým biretem. Levici přikládá na hruď, pravicí pod pasem přidržuje roucho, podávajíc destičku s nápisem muži menší postavy, klečícím u světcovy levé nohy.