zámek

Zděná omítaná trojkřídlá budova o dvou, respektive třech podlažích na podkovovitém půdorysu, jejíž křídla svírají obdélný k západu otevřený dvůr s terasou, delší severní křídlo výrazně vybíhá k západu. Fasády s rozdílným členěním jsou řešeny v kombinaci různých historizujících slohů, jsou bohatě zdobeny štukatérskou, kamenickou a sgrafitovou výzdobou uměleckého a uměleckořemeslného charakteru, vycházející z návrhů vídeňských architektů H.Helmera a F.Fellnera, kteří v roce 1897 navrhli celkovou přestavbu zámku ve stylu historizujících slohů. Západní průčelí zámku je charakteristické novorenesančním výrazem arkády, spočívající na bosáží členěném podloubí. Arkáda nese v celé šíři průčelí balustrádu. Jižní fasáda vybíhajícího severního křídla a jižní fasáda jižního křídla má bohatou a náročnou sgrafitovou výzdobu jak dekorativního typu, tak i ve formě monumentálních figurálních sgrafitových výjevů. Dvorní fasády a západní fasáda jižního křídla jsou charakteristické dominantními plastickými prvky paspart, podokenních a nadokenních říms, portálů vstupů a dekorativními sgrafitovými vlysy, v ose středního dvorního křídla vyrůstá hranolová věž. Nároží jižního a severního křídla zvýrazňují tělesa válcových věží, horní části věže na jihozápadním nároží zámecké budovy tvoří cimbuří, pod nímž jsou umístěny kamenné střílny, do střední části exteriéru věže je vloženo těleso balkonu na mohutných kamenných krakorcích. Východní fasáda řešena v kombinaci novorománských, novogotických i novorenesančních prvků, s vystupujícím rizalitem středního křídla s nárožními polygonálními arkýři. V severovýchodním nároží zámku vložena kaple s pseudorománským oknem a s rozetami. Řešení severního průčelí zámku s vystupující hranolovou věží s nárožními arkýři bylo silně ovlivněno německou středověkou architekturou, fasády jsou doplněné erby. Na západní fasádě severního křídla osazena v úrovni přízemí pod arkádami socha sv. Jana Nepomuckého, na severním průčelí ve štítu vlevo od věže v nice socha sv. Floriána, při východním průčelí kaple socha velmože s mečem. Před jižním průčelím jižního křídla předstupuje podklenutá kamenná terasa s balustrádou. Střechy valbové, sedlové a polovalbové, na věžích kuželové a dlátkové, krytina tašky bobrovky, na věžích prejzy.