nájemní dům Jana Bareše

Šestiosé uliční průčelí vertikálně členěné dvěma bočními rizality je v bosovaném přízemí prolomeno v krajních osách pravoúhlými vstupy a mezi nimi pravoúhlými okenními otvory, pod nimiž se nachází vpadlé parapetní výplně. Průčelí v patrech oddělené vyloženou profilovanou kordonovou římsou, která se u na rizalitech zlamuje, je prolomeno pravoúhlými okenními otvory, v postranních osách doplněnými jen mírně vyloženými balkony. Okenní otvory v 1. patře jsou opatřeny profilovanými šambránami doplněnými edikulovými rámy s páry profilovaných lizén ukončených bohatě reliéfně zdobenými kozolami nesoucími trojúhelníkové frontony, nebo římsová kladí v případě bočních os na rizalitech. Plochy suprafenester pod frontony vyplňuje zubořez a bohatý štukový dekor s vegetabilními ornamenty. pod průběžnou zalamovanou parapetní římsou se mezi páry hranolových pilastrů nachází balustrové parapetní výplně. U rizalitových os výrazně vysunuté parapetní pilastry spočívají na zalamových úsecích kordonové římsy podpírané masivními volutovými konzolami s vegetabilním dekorem. Na pilastrech jsou umístěny dvoustupńové ořímsované sokly plastických karyatid, které nesou římsová kladí, na nichž spočívají balkony os v 2. patře. Okenní otvry 2. patra jsou opatřeny profilovanými šambránami s ušima a profilovanými parapetními a návojovými římsami. V suprafenestrách pod návojovými římsami se nachází zuboř štukové festony, vystupující plochy parapetních výplní člení obdélné rámy. Rizalitové osy jsou doplněny edikulovými rámy tvořené kanelovanými pilastry korintskými hlavicemi nesoucími římsová kladí se zubořezem završená trojúhelníkovými frontony. Na vysunutých hranolových pilastrech parapetních výplní ukončených vyloženou zalamovanou parapetní římsou se nachází dekorativní vázy s víky. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou na sledu bohatě reliéfně zdobených volutových konzol, pod nimiž je veden pás zubořezu.