chlévy II.

Hospodářské stavení s polopatrem vystavěné na obdélném půdorysu, podélnou osou orientované ve směru V-Z. Střecha sedlová pokrytá keramickými pálenými drážkovými taškami. V podélné ose ze západu navazovala obytná část, v minulosti zbořeno, pouze otisk ve zdivu chlévů. Severní podélné průčelí do dvora o šesti osách. V první východní ose vstup ukončený segmentem oblouku v obdélné vpadlině. Ve třetí ose od východu obdélný vstup. V páté ose obdélný vstup s kamenným ostěním s nadsvětlíkem. Ve zbylých osách obdélné okenní otvory s prostými podokenními římsami. Průčelí ukončeno korunní fabionovou římsou. V pultu střechy dva prkenné sedlové nakládací vikýře uzavřené jednokřídlými prkennými dvířky. Spodní částí vikýřky zasahují do zdiva a přerušují korunní římsu.