měšťanský dům

Jednopatrový, nepodsklepený nárožní dům situovaný v dominantní urbanistické poloze v sousedství farního kostela má nízkou valbovou střechu krytou plechem. Čelní šestiosé průčelí se obrací ke kostelním schodům, boční o třech osách na Horní náměstí. Průčelí mají čistě empírovou koncepci s přízemím, které je členěno plochou pásovou rustikou a s patrem, odděleným profilovanou kordonovou římsou a členěným plochými pilastry se zrcadly. Nároží mají kvádrovou rustiku. Okna patra jsou opatřena subtilními šambránami s hladkými ploškami v nárožích a vpadlými parapetními výplněmi. Severní průčelí je ve třetí ose zprava akcentováno vstupním portikem s kanelovanými dórskými sloupy nesoucími v patře balkon s kovaným zábradlím, v němž je zakomponován letopočet 1843 a monogram AMR. Okna, dělená do desíti tabulek jsou osazena v líci. Vstupní dvoukřídlé dveře mají řezbářskou výzdobu a horní prosklené výplně s kovanými mřížkami. Dispozici přízemí tvoří trojtrakt se střední chodbou klenutou plackovými klenbami, na níž navazuje schodišťová hala (konstrukce schodiště novodobá). Plackové klenby jsou rovněž v pravém traktu a v chodbě mezi schodištěm a dvorem nalevo. V levém traktu se zachovaly z větší části stropy s oběžnými fabiony a týž typ zastropení je rovněž v celém rozsahu prvního patra. Dvorní křídlo je bez památkových detailů.