správní budova

Zděný patrový objekt na půdorysu širokého písmene H je situován v mírném svahu v jihovýchodním cípu komplexu bývalé tabákové továrny, vlevo od vstupu do areálu. Střední část objektu na obdélném půdorysu s delší osou probíhající ve směru sever – jih je krytá valbovou střechou; k ní přiléhají při obou nárožích východního a západního průčelí dvouosé patrové rizality, v ose severního a jižního průčelí pak mělký dvouosý rizalit; všechny rizality jsou zakončené trojúhelnými štíty a kryté sedlovými střechami. Nad štíty rizalitů je patrný výrazný přesah střechy na přečnívajících krokvích, které podepírají vyřezávané dřevěné konzoly; ve vrcholu sedlové střechy vyřezávaný dřevěný štítek. Střešní krytina: eternitové šablony. Ve východním průčelí je mezi rizality vložena přízemní zděná terasa, opatřená kovovým zábradlím, přístupná z pravé strany kamenným schodištěm. Po obvodu domu chodník ze žulových desek. Fasády po celém obvodu obíhá nízký sokl, zčásti (ve spodní partii) obložený žulovými deskami, zčásti omítaný, zakončený oblounovou římsou. Přízemí objektu pokrývá pásová bosáž, která se nad obdélnými okny s půlkruhovými záklenky zalamuje do podoby klenáků. Patro, oddělené od přízemí mírně vystupující kordonovou římsou, je opatřeno světlým keramickým obkladem s výjimkou bosovaných nároží, podstřešního pásu ve štítech rizalitů a orámování oken. Okenní otvory jsou v přízemí obdélné s půlkruhovými záklenky, v patře obdélné, ve vrcholu štítu rizalitů po jednom kruhovém okně; okna v patře rizalitů jsou sdružena. Okna patra jsou vložena do paralelních lištových šambrán s uchy, mají podokenní římsy s parapety a přímé nadokenní římsy vysazené na konzolkách. Okenní výplně (s výjimkou kruhových oken ve štítech) jsou novodobé. Hlavní vstup do objektu je umístěn v ose západního průčelí, přístupný po kamenném schodišti se slohovým kovovým zábradlím (vegetativní motivy). Obdélný vstup s půlkruhovým záklenkem je vložen do jednoduchého kamenného portálku a opatřen slohovými dřevěnými dvoukřídlými kazetovými dveřmi s proskleným nadsvětlíkem, horní kazety dveří jsou prosklené, doplněné dekorativní mříží. Nad vstupem novodobá markýza.