měšťanský dvojdům

Jde o řadový členitý dvojdům stojící na nepravidelném půdorysu, jehož vnitřní dispozice jsou v zásadě plochostropé. Uliční průčelí fragmentu I. Albrechtova domu (č. 17) je hladké, tříosé a přizpůsobené zvedajícímu se uličnímu terénu. Nemá vlastní vstup. Tomuto účelu slouží vchody sousedních domů. Jeho třípatrová fasáda, odlišená lososovou barvou, tvoří pouze přechodovou kulisu mezi Pivovarským domem Poupě (č. 15 nalevo) a reliktem II. Albrechtova domu (č. 19 napravo) - kdysi nárožního pekařství, dnes sceleného halového prostoru Poupětovy pivnice. Osy přízemí, prvního i druhého patra prolamují obdélné okenní otvory s profilovanými parapetními římsami, přičemž přízemí a první patro odděluje kordonová římsa. Osy třetího patra rámují slepé čtvercové otvory. Uliční průčelí reliktu II. Albrechtova domu (č. 19) má po dostavbě různou výšku. Zatímco levá, sdruženě dvouosá strana, je dvoupatrová, pravá nárožní dvouosá strana je po zásahu leteckou pumou jednopatrová. Opakuje se též na straně Šilingrova náměstí, kde se zachoval klasicistní portálový vstup do někdejší velkopekárny, dnes zakrytý předsazeným historizujícím výkladcem celého parteru s nadpražními nápisy „PIVOVARSKÝ DŮM POUPĚ / PIVOVAR & PIVNICE // RESTAURACE / PIVOVARSKÝ DŮM POUPĚ“. - Všechna fasádní okna I. a II. domu, ve spodních etážích též se světlíky, jsou 6krát dělená a olemovaná lištovými šambránami. - Nad nárožím jsou obě průčelí II. domu zakončena členitou korunní římsou a střechou mansardového typu se šesti novodobými vikýři. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.