Kalvárie

Sousoší Kalvárie osazeno na nízkém podélném kamenném soklu, v ose podstavec krucifixu a na stranách na hranolových kamenných postamentech sochy Panny Marie Bolestné a sv. Jana. Výška kamenné mohyly pod podstavec kříže 140 cm, celková výška kříže cca 400 cm, výška soch 185 cm. a) krucifix Podstavec krucifixu tvořen jehlancovou naturalisticky pojednanou skalkou, v čelní straně segmentová nika s reliéfními polopostavami hříšníků v očistcových plamenech. Ve vrcholu skalky zasazen vysoký pískovcový kříž s krátkými rameny ukončenými trojlisty. Dřík kříže doplňují obláčky, u paty kříže na stranách po jednom andělíčkovi s nástroji umučení. Korpus masivní, hlava nakloněna k pravému rameni. Na podélném břevnu v místě hrudníku korpusu po jednom andělíčkovi vyrůstajícím z obláčku. Pod křížem pod skalkou kamenná nápisová zvlněná páska s německými citáty z evangelia. Na zadní straně podstavce kříže vyryt nápis Errichtet (30 ibris ?) Ao 1764. b) socha světice (Bolestná Panna Marie) Vlevo od krucifixu, po pravé Kristově ruce, na nízkém kamenném hranolovém postamentu pískovcová socha světice - Bolestné Panny Marie. Postava světice s vysoko uloženým pasem, s vyjádřeným kontrapostem, pokrčenou levou nohou, tělesná osa mírně esovitě prohnuta. Šat antikizující, bohatě zvlněný. Ruce volně spuštěné a sepjaté dlaněmi v klíně, přes pravou ruku padá drapérie. Hlava nakloněna doleva směrem ke kříži, pohled obrácen vzhůru ke Kristu. c) socha světce (sv. Jan) Vpravo od krucifixu, po levé Kristově ruce na nízkém kamenném hranolovém postamentu pískovcová socha světce - sv. Jan. Postava světce oděna v bohatě zvlněný antikizující šat, levá noha mírně nakročena. Levá ruka volně spuštěná při těle přidržuje šat padající ve zvlněné drapérii. Pravá ruka pokrčena s dlaní na srdci. Prostovlasá hlava nakloněna doprava směrem ke kříži, pohled obrácen vzhůru ke Kristu.