pamětní kříž s náhrobníkem

1) Pamětní kříž 2) Náhrobník 1) Pamětní kříž Pamětní kříž osazený do kamenného podstavce se sloupkem. Základnu tvoří hmotný kvádrový sokl, na něm osazený mírně se zužující válcový dřík s profilovanou abakovou deskou, která nahrazuje hlavici. Do ní je zapuštěn krucifix s korpusem Krista (při patě kříže otvor - zde bývala arkáda s andílky); nad ní nápisový štítek ve věnci. Sokl je v horní části ze všech čtyř stran zkosen, v jeho čelní stěně letopočet 1861. Pod abakem zpevněno kovovou obručí. Materiálem božích muk je tvrdý kámen (hrubozrnný), kříž kovový. Celková výška cca 300 cm. 2) Náhrobník Prostá náhrobní deska, zasazená v zemi vpravo od božích muk, nesoucí ve svém středu výrazný reliéfní věnec s plastickým šlechtickým znakem. Doprovodný nápis nečitelný. Materiálem je bílý mramor; rozměry 98x140 cm.