usedlost

Venkovská usedlost čp. 4 nepravidelného tvaru s budovami kolem dvora se nachází na návsi v obci Květov. Areál usedlosti se nachází v severní části obce a jeho štítové průčelí je orientováno k jihu, do návsi. Na západní straně těsně sousedí s usedlostí čp. 5, na východě s usedlostí čp. 3 a spolu s nimi je významným prvkem urbanistického uspořádání jádra vsi. Jedná se o venkovskou usedlost, jejíž budovy jsou seskupeny nepravidelně kolem dvora. Východní hranice je tvořena obytným stavením s navazujícími chlévy a špýcharem. Západní hranice je tvořena samostatně stojícím přízemním hospodářským objektem se sedlovou střechou s vikýři do dvora. Samostatně stojící drobný prasečí chlívek se sedlovou střechou má štít orientovaný do dvora (k východu) a je ustoupen za sousední hospodářský objekt. Na prasečí chlívek navazuje západní ohradní kamenná zeď, na kterou navazuje dřevěný plot s vrátky vedoucí na zahradu. Plot je umístěn na podezdívce. Jih areálu je ohraničen ohradní zdí s pilíři mezi nimiž jsou dřevěná vrata a vrátka.