kaple Panny Marie

Hmotná zděná stavba z lomového kamene postavená na čtvercovém půdorysu, orientovaná k severu, stěny hladce omítané bez většího členění, hmota stavby hranolová. V ose jižního průčelí je prolomen poměrně úzký vysoký vstup zakončený stlačeným půlkruhovým obloukem. Na vnitřním líci zdiva je vstup uzavřen jednokřídlými dřevěnými dveřmi, v dolní části obdélná výplň, v horní části ploché balustrové příčky, zaklenutí vyplněné plochými paprsčitými rovněž balustrovými příčkami vyrůstajícími z půlkruhového středu. Plocha průčelí jinak nečleněná, ukončená nízkou dvoustupňovou podstřešní římsou, obíhající celou hmotu kaple. Západní a severní stěna kaple zcela hladké, v ose východní stěny je prolomeno malé obdélné okénko s trojúhelným zakončením. Kapli ukončuje mohutná cibulová báň, ve střední části osmihranná nízká lucerna, otevřená obdélnými, zúženě půlkruhově ukončenými prostupy. Střechu završuje plochý jetelový kříž.. Střecha oplechována. U paty zdiva kaple je přiznán kamenný sokl nevystupující z líce zdiva. Kapli obklopuje plochý zatravněný pozemek ohraničený betonovým obrubníkem