měšťanský dům

Řadový jednopatrový městský dům na úzké hloubkové parcele s atikou a zadním domem na konci parcely do ulice Nerudovy. Průčelí do náměstí má světle fialovou barvu omítky, doplněnou bílými architektonickými detaily. Přízemí domu prolamují dva shodné pravoúhlé otvory se štukovým lištovým ostěním a malými klenáky uprostřed nadpraží. Jsou v nich osazeny novodobý výkladec a dvoukřídlé prosklené dveře do prodejny v přízemí domu. Okraje fasády jsou v přízemí a patře rámovány nevýraznými přiloženými pilastry s římsovými hlavicemi. Nad přízemím probíhá jednou odstupněná kordonová římsa. Patro je prolomeno dvojicí sdružených oken - mají profilovaná ostění a parapety, nesené konzolkami s vegetabilním ornamentem. Nad okny jsou společné rovné suprafenestry u vrcholu s jednoduchou profilací. Okna jsou složena ze dvou částí s předělem ve dvou třetinách výšky a oddělením vertikálním širokým pásem s pilastrem. Nad patrem probíhá profilovaná římsa a nad ní se zvedá štít s převýšenou střední částí a bočními rovnými úseky atiky. Ve středu osazeno trojdílné novodobé okno. Dvorní průčelí domu s trojúhelným štítem má novodobá okna a vpravo na něj navazuje dřevěná pavlač, nesená dřevěnými pilíři s prolomenými šestitabulkovými okny. Pavlač je natřena zelenou barvou. Dlážděný dvorek. Zadní domek má do ulice Nerudovy trojosé průčelí s okny typu T, zasazenými do hladkých ostění s výraznými podloženými klenáky a profilovanými parapety. Přízemí je prolomeno vpravo vjezdem s rolovacími vraty a vlevo polokruhově zaklenutým pískovcovým portálem s novými dvoukřídlými vraty v klasicistních formách. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa, korunní římsa je profilovaná. Domek má sedlovou střechu, krytou eternitem. Interiér se po rekonstrukci skládá z jedné plochostropé místnosti.