socha sv. Jana Nepomuckého

Výška sochy i se soklem 185 cm, samotná plastika 145 cm, figura ze světlého pískovce. Druhotný nátěr lesklou olejovou barvou černou, bílou a červenou (na spodu pláště). V detailech poškozeno (chybí špička nohy, ukazováček levé ruky, rameno křížku s korpusem). Palmová ratolest volně vložena za pravou ruku sochy. Kovová svatozář zčásti destruována, zbývají dva fragmenty z původních pěti hvězd a prut svatozáře. V kamenném soklu zasazen kovový držák na lampu. Čtyřboký žulový podstavec, vpředu profilován (orámování s kulatě zalomenými rohy, zkřížené ratolesti a letopočet „17 / 57“). Ratolesti druhotně natřeny modrozelenou barvou a letopočet černě neuměle ohraničen. Podstavec s datací dokládá existenci pozdně barokní plastiky stojící s velkou pravděpodobností na shodném místě. Současná socha z druhé poloviny 19. století.