rodinný dům

V řadové zástavbě štítových domů, střídajících se s vjezdy do dvorů, zděný omítaný přízemní dům o trojosém průčelí, s vykrajovaným štítem se sedlovou, plechem pobitou střechou. Vlevo mezi dvěma krátkými úseky ohradní zdi zděná brána s půlkrihovým obloukem otvoru, krytá stejně jako zdi sedlovou stříškou z tašek bobrovek. Vrata s brankou v pravém křídle skládaná z prken; v pravoúhlé části vodorovně kladených, v oblouku paprskovitě. Obvodní zeď s vraty má sokl stejně jako vlastní stavení. Přízemí domku, zakončené profilovanou hlavní římsou, rámující lisény a pod římsou čabrak s kapkami. 3 dvoukřídlá, osmitabulková okna v líci, v obdélném mírně vpadlém orámování. Štít rozdělen římsami na tři orámovaná pořadí: dolní s konkávním vykrojením obrysu má 3 okna (střední slepá), obdobně jako v přízemí (menší, se 6 tabulkami) a po stranách čtvercové větrací otvory.; střední pořadí s obrysem zakřiveným esovitě má jedno okno a půlkruhový horní nástavec vrcholí kovanou korouhvičkou. Dvorní průčelí je hladké s dřevěnou verandou, přistavěnou k hlavnímu vchodu. Do chlévů zachována kamenná ostění oken a portál s nadsvětlíkem. Interiér se síní, kuchyní a světnicemi přiléhajícími z obou stran k síni, je plochostropý; chlév má pruské klenby. V zadní části dvora zděná, z poloviny už zbořená stodola.