rodinný dům

V řadové zástavbě štítových domů, střídajících se s vjezdy do dvorů, zděný, omítaný přízemní dům o trojosém průčelí, s vykrajovaným štítem a sedlovou, břidlou krytou střechou. Vlevo přiléhající vjezd do dvora byl zbaven dřevěného přímého překladu se zastřešením. Přítemí na soklu končí hlavní profilovanou římsou krytou taškami bobrovkami, člení v mělkých obdélných vpadlinách tři dvoukřídlá osmitabulková okna v líci. Štít rozdělen římsami na tři pořadí: dolní, s obrysem konkávně vykrojeným má 3 okna (střední zazděno do líce), obdobné úpravy jako v přízemí, ale šestitabulková a ze stran malé, rámované větrací otvory trojúhelného tvaru; ve druhém pořadí jedno okno, odpovídající dvojici dolejších a nahoře téměř půlkruhové zakončení. Boční průčelí je nečleněné. Interiér, skládající se ze síně, z níž je přístupná kuchyň a do náměstí obrácené světnice, je plochostropý; k síni přiléhá chlév. Brána do dvora v současné době už zbořena; na konci dvora moderní stodola.