venkovská usedlost

Uzavřená dispozice, sestávající z obytného domu, protilehlého výměnku a stodoly, přístupna zděnou branou. Obytné stavení je roubené, ohozené mazanicí a obílené; kryje je sedlová tašková střecha. Štítové průčelí o třech původních oknech ukončuje trojúhelný, svisle prkny šalovaný štít, opatřený okénky. Průčelí do dvora opatřeno jednoduchým vstupem do síně a okny do světnice a zadní světničky; k bočnímu průčelí do sadu je přistavěna zděná pec krytá pultovou taškovou střechou.Za stavením spojené chlévy jsou zděné, omítané, kryté společnou taškovou střechou. Dispozice běžného typu s kuchyní už modernizovanou a opatřenou moderním oknem; vstup do pece je již zazděn. Stodola a výměnek moderně upravený; mezi výměnkem a stavením je vložena zděná branka pro pěší, pravoúhlá vložená do plné zdi. K ní jsou přistavěny zděné pilíře vjezdu; jsou omítané, členěné jen hladkým vlysem, kryté sedlovými stříškami; mezi nimi je vložen dřevěný překlad opatřený rovněž stříškou. Původní vrata.