venkovská usedlost

Uzavřená dispozice, sestávající z obytného stavení s chlévy, stodfoly a špéýcharu, spojeného s vjezdem, které uzavírají obdélný dvůr. Obytné stavení je zděné, přízemníomítané a kryté sedlovou taškovou střechou. Průčelí obrácené k návsi člení malované nárožní lisény, stejně je členěn i hladký trojúhelný štít se 2 okénky. Okna světnic jsou rovněž opatřena malovanými rámy. Průčeí obrácené k zápraží je hladce omítané. Dispozice zachována, k návsi se obrací velká světnice (o 2x2 oknech), přístupná ze síně, z níž se chodí i do zadní světničky; v čele proti vstupu je v síni vstup do kuchyně. Zadní část domu tvoří chlévy, sklenuté pruskými klenbami do travers a sestávající ze starší a novější, proti původní zvýšené a samostatně kryté části. Ke chlévům je i v pravém úhlu připojena zděná, sedlovou střechou krytrá stodola. Zděný, přízemní, před stavení přesunutý špýchar je spojen pod jednou střechou s neklenutým průjezdem; střecha je sedlová, tašková. Průčelí jsou omítaná, členěná malovanými lisénami a ukončená fabionovou římsou; malované rámy mají i obdélná okénka špýcharu a pravoúhlý vjezd. Průjezd s povalovým stropem má po pravé straně vstup do špýcharu s neklenutý interiérem. Branka pro pěší je vložena mezi průjezd a nároží obytného stavení, která má do návsi vysunutouzahrádku, ohrazenou plnou omítanou zdí.