děkanství

Jednopatrová, nad půdorysem "L" vybudovaná budova, krytá valbovými střechami (eternit), orientocaná k jihu a západu. Jižní křídlo, obracející do bývalé zahrady 7, do dvora 6 os, je omítané, členěné nárožními lisénami. Plochou a profilovanou hlav. římsou. Nesymetricky rozmístěná okna mají v přízemí i v patře profilované štukové rámy (na dvorní straně); na straně zahrady chybí kordonová římsa a okna v přízemí mají malované rámy. Dvorní průčelí záp. křídlo o 4 osách je členěno obdobně; přízemí doplňuje nesymetricky v koutě umístěný kamenný, jednoduchý portál. V přízemí se vstupuje do plochostropé chodby, která se otvírá do neklenuté, o několik schodů zvýšené haly. Na jejím konci po levé straně je nástup na dřevěné schodiště do patra. Ústí v neklenuté hale (umístěné v jižním traktu) s okny obrácenými do dvora, obložené novým dřevěný táflováním. Do východ. prostor vedou nové dveře, nad nimiž je zasazen kolčí štít se znakem (pták na 3 pahorcích s květinovou větývkou v zobáku), letopočtem "1605" a iniciálami "I.F.A.C."