sýpka

Zděný. zahrádkou od ulice oddělený patrový špýchar, krytý sedlovou taškovou střechou. Průčelí omítaná drsnou omítkou člení hladké lisénové rámování, horizontální úzká okna i vstup mají rovněž hladké rámování. Obě boční průčelí ukončuje profilovaná hlavní římsa; k ulici obrácené přechází v nečleněný štít, opatřený 2 okénky a ve vrcholu větracím, půlkruhovým otvorem, pod nímž je vyryt letopočet 1879. K zadnímu štítu jsou přistavěny patrové chlévy s holubníky v patře, kryté sedlovou taškovou střechou. Do ohradní zdi předzahrádky jsou vestavěna vrata, vytvořená 2 zděnými, na čelní straně bosovanými sloupy, ukončenými vlisem, římsou a stanovými taškovými stříškami. Jsou spojeny dřevěným překladem, chráněným rovněž aškovou stříškou. Pod vlisy v omítce plastický nápis č. 14 - 1906. Směrem k obytnému domu je připojena nízká branka pro pěší, vložená do plné zdi, s půlkruhovým záklenkem, lemovaná hladkou páskou. Stavení zmodernizováno.