socha Zmrtvýchvstalého Krista

Socha Krista stojí na hranolovém podstavci s postranními volutami. Spodní část tvoří komolý profilovaný soklík a podstavec ukončuje římsa v čele segmentově vzepjatá. Přední strana podstavce je zdobena již značně poškozeným reliéfem Zmrtvýchvstání Krista: z otevřeného hrobu vystupuje k nebi Kristus s praporcem v ruce. V oblacích nad Kristem se objevuje postava Boha Otce a holubice Ducha svatého. Kolem hrobu jsou zobrazeny postavy spících vojáků. Nad římsou je umístěn nízký profilovaný sokl pod sochu. Postava Krista je ve výrazném kontrapostu, esovitě prohnutá, s levou pokrčenou nohou na vyvýšenině terénu. Nahé tělo Krista je zahaleno do nařasené bederní roušky a rozevlátého pláště. Zdvižená pravá ruka zřejmě původně držela praporec, byla však uražena a při opravě nahrazena rukou bez praporce. Levá ruka je svěšena podél boku a přidržuje plášť. Hlava je skloněna mírně k pravému rameni a shlíží dolů.