sýpka

Objekt původně v soukromých rukou, v 70.letech v havarijním stavu. V r. 1979 majitelé sroubek předali do vlastnictví státu (konkrétně OK ONV v Klatovech), následně byl z důvodu ohrožení rozebrán, zachované části byly nakonzervovány a prozatímně transferovány na hrad Švihov (souhlas s přemístěním na základě rozhodnutí MK ČR č.j. 23059/79 z 29.1.1980). Konečným záměrem bylo umístění špýcharu do připravovaného skanzenu lidové architektury na okrese Klatovy. V roce 1991 byl proveden bezúplatný převod špýcharu ve prospěch Okresního muzea Klatovy. Pravděpodobně v 90.letech byly zbytky roubené stavby (dochované trámy) transferovány do Chanovic, kde byly využity k opravě jiných budov v areálu expozice lidové architektury. Stavba již v současnosti de facto neexistuje. Popis z původní evidenční karty z roku 1969 (prom. hist. V.Choutka): Drobná roubená hospodářská stavba obdélného půdorysu s půlválcovou roubenou klenbou, posazená na vysokou kamennou podezdívku přesahující vlastní obvod stavby. V ní malý sklípek. Zleva schůdky na pavláčku. Materiálem stavby je kámen a dřevo. Střecha sedlová, s eternitovou krytinou. V ostění pravoúhlého vstupu je vyryto datum 1807. Na trámech zvnějšku ještě místy lepenice nahazovaná na kolíčky.