městský dům

Patrové rozlehlé stavení, materiálem kámen a dřevo. Stav ba je z větší části zděná, z menší části roubená. Střecha je polovalbová, krytá eternitem a plechem, nad pravým střešním křídlem se zdvihá vysoký a masivní komín bývalé kuchyně. Vprostřed stavby v předním prkenném štítu pavlač s vyřezávanými sloupky. Prkenné štíty jsou dole rámovány vyřezávanou, lištovou římsou. V ose stavby vstup do průjezdu, valeně zaklenutého. Z průjezdu vchod do obytných prostor v přední části domu a do maštale a chlévu vpravo v zadní části. Jedná se o horskou, zemědělskou usedlost typické bavorské dispozice s průjezdem na hloubku domu. Posun výšky podlaží charakterizuje typ tzv. podunajského špýcharového domu. Část původní měst. zástavby. Poslední dům tohoto typu v obci.