venkovský dům

Volně stojící objekt, postavený v centru obce, v mírném JV svahu. Zčásti podsklepený, na masivní podezdívce vyrovnávající svah, přízemí s podkrovím. Polovalbová střecha s jedním sedlovým vikýřem a JZ štítové průčelí jsou kryté eternitovými šablonami. Přesahující střechu při okapech nesou přečnívající dřevěné trámy. Šablony kryjí také předsazenou podezdívku tří průčelí a římsu, oddělující oba štíty. Konstrukce stěěn ze zdiva, JV a SV průčelí roubená konstrukce v kožichu. JV a JZ průčelí s pravidelně rozmístěnými třemi okenními osami, v ose JV průčelí střešní vikýř, v obou štítech dvě obdélná okna. V přízemí SZ průčelí zleva jedno běžné okno, uprostřed drobnější okno a vstup, vpravo přístavek s pultovou střechou, zřejmě sociální zařízení. Hlavní vstup je uprostřed SZ strany, vpravo od něj je jediné zabedněné okno, průčelí je hladké, bez předsazené podezdívky. K samému domu odtud přiléhá živičná vozovka, jistě proti dřívějšímu terénu navýšená, tři další strany domu sousedí s travnatým terénem. Okna a dveře jsou vesměs novodobé.