kostel sv. Máří Magdalény

Volně stojící jednolodní stavba s polygonálním kněžištěm a s krátkou příčnou lodí, uzavřenou polygonálně. Krytá sedlovou a valbovou střechou, prolomenou v hřebenu nad kněžištěm polygonálním sanktusníkem. Věž pocházející z 15. století s přistavěným severním šnekovým schodištěm, v západním průčelí ukončena stlačenou bání s lucernou. Průčelí lodi i kněžiště člení zdvojené lisenové rámy s předloženými pilastry, jejichž volutové, festony zdobené hlavice, nesou zalamující se architráv a průběžný vlys s korunní římsou. Okna s půlkruhovými záklenky vložena do plochých rámů s ušima. V přízemí věže pravoúhlý vstup, lemovaný lištou s hlavním klenákem, po stranách toskánské pilastry s úseky kladí, nad portálem rozeklaný segmentový tympanon, v jehož středu umístěna obdélná deska s latinským nápisem, uprostřed přerušeným oválnou kartuší s erbem Minkviců. Nápis: patrono ottone anto/nio barone MInkVItz/fabrICa post annos hoC/est reparata DeCore. V textu uveden stavebník Otto Antonín Minkvic a letopočet 1809 v chronogramu.