měšťanský dům

Dům je třípodlažní, vystavěn na hloubkové parcele severozápadní a jihovýchodní orientace, obrácen je hlavním průčelím do ulice Panské. Hlavní průčelí je historizující, novorenesančního charakteru, dokončené po roce 1880. Sklepy tvořeny jako hloubkový dvoutrakt rozložený rozložený pod plným obrysem domu. V pravém nároží při ulici umístěna studna. Dispozice přízemí - nepravidelný hloubkový trojtrakt, v prvním patře ve středním traktu byla původně umístěna černá kuchyně s komorou. Druhé patro řešeno rovněž jako příčný trojtrakt. Průčelí se čtyřmi okenními osami je horizontálně členěno kordonovými římsami s mírně vysazenou patrovou římsou. V úrovni přízemí pásová bosáž, po stranách průčelí omítková rustika. Obdélná okna jsou vroubena širokou štukovou profilovanou šambránou. V 1. patře šambrána posazena na drobných soklech spočívajících ne esovitě profilované podokenní římse. Ve středu horní partie zdvojený klenák přechází do mělce vysazeného nadpraží ukončeného římsou. V druhé ose v přízemí osazen vstupní portál s kamenným ostěním s nízkým obdélníkovým nadsvětlíkem, s bočními partiemi odlišného charakteru. Vnitřní hrana s dvojitým žlebováním. Dvorní trakt přebudován. Dům zastřešen příčnou sedlovou střechou.