měšťanský dům

Patrový řadový dům s trojosým průčelím. Střecha valbová, kolmá k průčelí. Krytina pálená (výměna v r. 2005), krov opravován s velkým procentem původního materiálu. Vpravo dole situován segmentově zaklenutý vjezd s vrcholovým klenákem. Vlevo v přízemí desetitabulkové špaletové okno. Vrchní okna špaletová dvoukřídlá s vrchní ventilačkou. Okolo jednoduché šambrány. V přízemí za průjezdem se nachází unikátně dochovaný prostor mázhausu s hloubkovou valenou klenbou se dvěma páry styčných výsečí s vysokými hřebínky, které u jednoho z polí tvoří ornamentální obrazec. Vpravo pak nastupuje schodišťová šíje do valeně zaklenuté komory v mezipatře a do 2.NP. Vlevo se po krátkých schodech vstupuje do bytové jednotky v přízemí domu. Zhruba uprostřed naproti vjezdu je situován vchod do sklepa, který se nachází pod levou částí dispozice domu. Sklep je valeně zaklenut. V zadní části mázhausu je proražen krátký průchod do dvora u vedlejšího domu čp. 50 (bývalá židovská synagoga). Po pravé straně prostor pod schodištěm vyplňuje malá komora. Nad dvorním bočním průčelí se dochovala hmota záchodové věže s krátkou přístupovou pavlačí v úrovni 2.NP. Celé 2.NP zaujímá jedna bytová jednotka - nebyla zpřístupněna.