venkovská usedlost

Pův.: Zděný statek, ští obytné budovy o 2 oknech, nad nimi uprostřed nika s dobrou řezbou sv. Trojice, ve štítě 2 okénka, ve vrcholu menší nika s drobnou řezbou. Branka a vrata bez překladu, štít špýcharu prostý, je s okénky ve vrcholu štítu a při zemi. Zjišť.: Rozsáhlou přestavbou porušen pam. charakter obvodového zdiva vč. pův. dispozice u obytného stavení. Zatím zachován trojúhelníkový štít dle popisu vč. řezby v nice, sedlová střecha má dvojitou krytinou (spodní vymazávaná mazanicí). Navazuící hospodářské stavení obdélného půdorysu pod sedlovou střechou je nehodnotné, z konce 19. stol., příčná stodola z poč. 20. stol. a špýchárek rovněž znehodnocen již dokončenou úpravou. Návrh vyškrtnutí.