měšťanský dům

Přízemní dvojkřídlý dům s raně klasicistním štítem. Od západu navazuje další zástavba. Od východu volný prostor, zřejmě komunikace do dvora. Průčelím do ulice se třemi osami oken a stlačeně zaklenutým průjezdem na západní straně. Nízký sokl pouze barevně odlišen, bez plasticity. Okna lemována bílou profilovanou šambránou. Mezi okny a po stranách bloku oken vybrané uzké vysoké plochy se sedly v rozích. Po stranách průjezdu do výšky paty klenby rovněž vybraná plocha, prostě pravoúhlá. Nad průjezdem drobné obdélné okénko se širokou šambránou. Tyto plastické prvky odlišeny bílou barvou. Štít oddělen od patra výraznou fabionovou římsou, krytou prejzy. Štít dvouetážový, první patro s výraznými štukovými prostě profilovanými volutami po stranách. První patro členěno třemi osami oken. V hlavní ose větší okno s plastickou šambránou, parapetem dosedající na horní okraj římsy. Dvě menší okénka po stranách ve vyšší úrovni, rovněž se šambránami, výplň s dřevěnnými žaluziemi. Etáže odděleny štukovým prostě profilovaným pásem. V centru horní etáže štuková osmicípá hvězda. Bočnice štítu kryty měděným plechem. Ozdobné prvky jsou bílé. Východní průčelí bez ozdobného členění, viditelné je jedno čtvercové okénko a jeden další větší okenní otvor. Jižní průčelí se čtyřmi a dvěma sdruženými okny se šambránami v patře, respektive ve štítu. Zastřešení sedlové, krytina keramická pálená. Na východní straně dvojice komínů a nejméně tři střešní okna. Na západní straně šest střešních oken.