kamenný kříž s ukřižovaným Kristem

Mohutný kamenný kříž je druhotně umístěn uprostřed schodiště ústícího na terasu v zahradě areálu biskupské rezidence. Na kamenné obdélné základně je umístěn čtyřboký sokl. Profilovaná širší patka přechází přes žlábkovnici v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Boční strany středního hranolu soklu jsou dekorovány reliéfem píšťal. Latinský kříž dole s mírně rozšířenou konkávně tvarovanou podstavou má rovné ukončení břeven, doplněné dekorativními půlkulovitými terči. Boční strany vertikálního břevna jsou zdobeny rytými rámy. Tesaný kamenný korpus – trojhřebý typ – pravé chodidlo je přeloženo přes levé a obě jsou přibita jedním hřebem. Kolena jsou natočena k sobě. Hlava Krista s trnovou korunou a dlouhými vlasy spadajícími až pod ramena je přivrácena k pravému rameni, oči i ústa jsou zavřeny. Složitě drapovaná bederní rouška je upevněna mohutným uzlem na levé straně, její cíp spadá podél levého boku.