venkovská usedlost

Popis z evidenční karty z roku 1970 (SÚRPMO): Uzavřená usedlost s obytným, do úhlu řešeným stavením a hospodářskými budovami, seskupenými kolem dvora, uzavřeného zděnou branou. Vrata mají ozdobně vyřezávané plaňky v horní polovině. Po levé straně branky, dále obytné stavení roubené, dvouosé s hrázděným štítem a dvěma malými okny s diagonálním šalováním ve vrcholu, na zápraží dvě okna, vstup nově přistavenou, polopatrovou částí dále vlevo. Střecha sedlová s eternitem. Celý vnitřek zabírá velká světnice. V pravém koutě při návsi dříve kachlová kamna, dnes obyčejná. Levou stranou dozadu se zúžující dispozice tvoří nejprve krátká patrová zděná komora s pavláčkou, dále chlév se čtyřmi poli pruských placek s přízedními segmentovými pasy, stáj o dvou polích valené segmentové klenby a kolna, všechny zděné, kryté sedlovou eternitovou a taškovou střechou. Pravá část dispozice nezastavěna, pouze vpravo malá kolna a kurník. Vzadu stodola, zděná, se sedlovou střechou s taškami, dříve dva mlaty, dnes upravena jako prasečinec. Roubené stavení transferováno v r. 1981 do Klenovic – v současnosti vedeno pod samostatným r.č. 44316/4-4516 jako E16 v Klenovicích. Na místě roubenky zděná novostavba obytného domu; vjezdová brána s brankami a následně i stodola odstraněny. Současný stav areálu již nevykazuje žádné památkové hodnoty – z původní usedlosti se dochovalo pouze původní hospodářské stavení na východní straně dvora a protilehlá drobná kolna s navazujícím krátkým úsekem ohradní zdi.