měšťanský dům

Měšťanský jednopatrový dům, výrazně přestavěný v 19. století, má do ulice tříosé okenní průčelí. V přízemí se v levé části dispozice nachází vstup do obytných prostor domu (2. NP) – kamenné ostění s vrchním nadsvětlíkem, uprostřed vchod do provozovny Oční optiky a dále vpravo je prolomen výkladec. U obou vstupů do domu se nachází kamenné třístupňové schodiště. V dolním pásu uliční fasády domu byla obnovena a přiznána větrací okénka do sklepů pod domem. Přízemí a 2. NP je odděleno jednoduchou římsou, lisenový rámec v 2. NP přechází v jednoduše profilovanou korunní římsu. Sedlová střecha je kryta novými pálenými taškami, hřeben střechy je rovnoběžný s ulicí. Do střechy byla prolomena čtyři střešní okna – půda je zobytněna. Dle sdělení vlastníka jsou krovy původní – 19. století, čepované.