kaple Panny Marie

Drobná stavba čtvercového půdorysu s vápennými hladkými omítkami je vyzděna z neopracovaného lomového kamene kladeného na vápennou maltu. Sedlová střecha nad původním dřevěným sedlovým krovem je krytá břidlicí, původně šindelem. Vnější průčelí jsou členěna cihelnými nárožními pilastry s patkami a profilovanými hlavicemi a průběžnou bohatě profilovanou korunní římsou. Vstupní průčelí je ukončeno vysokým trojúhelníkovým štítem v rozích zdobeným volutami a rozetami. Uprostřed štítu je vyhloubena nika pro světeckou sochu. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé se čtvercovými výřezy otvorů, konstrukce svlakové, vsazené do otvoru s půlkruhovým záklenkem. Zadní průčelí je ukončeno hladkým trojúhelníkovým štítem.