měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům, výrazně hloubkové dispozice s trojosým průčelím do Smetanova náměstí a zadním průčelím se dvěma zaslepenými oknními osami do Toulovcova náměstí. Průčelí do náměstí má pastelově fialovou barvu a tmavější použitou na architektonické detaily. Je opatřeno atikovým patrem. Přízemí domu prolamuje segmentový záklenek oblouku odloubí, spadající na omítané hranolové pilíře s plochými hlavicemi. Loubí je sklenuto jedním polem křížové hžebínkové klenby. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa. Šestitabulková okna patra jsou osazena do profilovaných ostění na jednoduché parapety. Patro a atiku odděluje masivní profilovaná římsa. Nad ní se zvedá atika s předsazenou střední částí prolomenou pravoúhlým okenním otvorem s šestitabulkovým oknem. Kraje zesilují dva pilastry. Okna v krajních osách jsou žaluziová. Korunní římsa má oblamovanou profilaci. Zadní průčelí má destruovanou fasádu doplněnou novou cementovou omítkou. Střecha domu je sedlová, krytá eternitem. INT: Přední část domu zaklenuta novodobě segmenty do traverz, vlevo z místnosti u čela domu vystupuje zaslepené, valeně klenuté schodiště do patra. Patra plochostropá. Zadní trakt a zbytek domu nezpřístupněny.