kaple sv. Václava

Zděná stavba na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, stěny rámované lizenami. Vstup prostý obdélný, mírně převýšený volutový štít. V bočních stěnách kasulové okno. Střecha sedlová, nad závěrem valbová, krytá prejzy. Z hřebene střechy vyrůstá oplechovaná hranolová zvonice s vysokou jehlancovou střechou s makovicí a křížem. Interier plochostropý. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, orientovaná k západu. Vstupní východní průčelí vymezuje velmi úzký lizenový rám, jehož horizontálu tvoří zubořezový vlys, na který navazuje profilovaná korunní římsa krytá taškami. V ose stěny je prolomen prostý obdélný vstup přístupný dvěma kamennými stupni a osazený novodobými plechovými dveřmi. Malované ostění. Zpoza kryté korunní římsy vyrůstá volutový mírně převýšený štít. Profilovaná zubořezovým vlysem doprovázená římsa odděluje půlkruhovou vrcholovou část štítu rámovanou profilovanou obvodovou římsou, ve vrcholu štukový letopočet 1836. Spodní část štítu dělí dva pilastry s čabrakovitou hlavicí, štuková volutová křídla. Štít údajně zdobily dnes zabílené nástěnné malby. Boční stěny vymezuje rovněž velmi úzký lizenový rám, horizontála hladká, na ní navazuje profilovaná podstřešní římsa. Lizena při stěně závěru zdobena ve vrcholu čabrakovým motivem. Stěna je mimo osu, blíže k závěru, prolomena úzkým kasulovým oknem s hladkou štukovou šambránou zakončenou lichoběžníkovým hlavním klenákem. Stěny trojbokého závěru oddělené lizenami s čabrakovým motivem ve vrcholu (krajní lizeny společné s boční stěnou), bez otvorů, ukončené profilovanou podstřešní římsou. Sedlová, nad závěrem valbová střecha je krytá prejzy. Ze středu hřebene vyrůstá štíhlá dřevěná hranolová zvonice s obdélnými zúženě půlkruhově zakončenými prostupy uzavřenými dřevěnými žaluziemi. Oplechovaná jehlancová střecha zakončená kulovitou makovicí a křížem. Hladce omítaný sokl vyrovnávající nerovnost terénu.